Worteltjestaart voor jarig paard Sep (34) in Tynaarlo

Een bijzonder verjaardagsfeest vanmiddag in Tynaarlo. Pensionstal De Wedbroeck organiseerde een party voor een paard! Want Sep viert z'n 34e verjaardag, een uitzonderlijk hoge leeftijd voor een wedstrijdpaard.
Eigenaresse Marlo de Vries uit Zuidlaren weet niet wat haar overkomt als ze met haar man Kees de stal binnenloopt. De aanwezige stalgenoten beginnen spontaan een verjaardagslied te zingen bij de speciaal voor de jarige Sep neergezette tafel.
Lydia Franke van de pensionstal richt het woord tot De Vries: "We hebben een feestje voor jullie georganiseerd. Dat hebben jullie wel verdiend!"

Hoogbejaard

Met 34 jaar is Exception, zoals Sep officieel heet, hoogbejaard. Vanuit zijn feestelijk versierde stal kijkt de keurig verzorgde Sep enigszins verbaasd naar de tafel en de drukte voor de deur. Maar eenmaal uit de stal schrokt hij in razend tempo de worteltjestaart naar binnen, ook al mist het paard inmiddels bijna al z'n tanden.
De dierenarts moest onlangs flink aan de slag met het versleten gebit van Sep. "Hij had pijn en dat wil je natuurlijk niet. Nu gaat het weer heel erg goed met hem, hij heeft echt lol nog in z'n leven en is de koning van de stal", zegt De Vries. Franke: "Hij is de lieveling van de stal. We maken met liefde een speciaal papje voor hem dat hij goed kan opeten."

Paardensport onder vuur

Franke wil met het feestje onderstrepen dat serieuze paardeneigenaren hun dieren goed verzorgen. "De paardensport ligt de laatste maanden regelmatig onder vuur van dierenbeschermers, maar als het echt zo belastend zou zijn voor een paard dan stond hier niet zo'n gezond en blij paard van 34, die nog helemaal gek is op merries."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.