Tientallen Drenten zijn getrouwd op 20-02-2020

Maar liefst 34 stellen stapten vandaag in het huwelijksbootje. Voor een donderdag worden er volgens meerdere Drentse gemeenten opvallend veel huwelijken gesloten. In de gemeente Assen trouwden vandaag zelfs de helft meer stellen dan normaal, zes in totaal. De gemeente Emmen gaat aan kop met negen huwelijksvoltrekkingen. De keuze voor deze donderdag komt door de opvallende datum van 20-02-2020.

Robin Dekker en Pauline Siemensma uit Assen zijn vanmiddag om 14.00 uur getrouwd in het Witte Kerkje in Gasselte. Trouwambtenaar Irma Ambrahams verklapte de aanwezigen dat Robin de datum van 20-02-2020 al had geprikt voordat hij haar ten huwelijk had gevraagd.

Robin en Pauline zijn van de details. Pauline voorziet het witte merkje van haar witte gympies voor het feest van roze glitterverf. En zo'n mooie datum hoort daar dan ook bij. "In een relatie vinden wij het belangrijk dat we de kleine dingen laten uitblinken. En als die datum dan voorbij komt, dan is het net alsof alles bij elkaar past", zegt Robin.

Het echtpaar komt uit het Witte Kerkje na de huwelijksvoltrekking. (Rechten: RTV Drenthe)

De trouwambtenaar weet eigenlijk niet waarom speciale data zo populair zijn. Maar ze heeft wel een vermoeden. "Mensen vinden het mooi klinken en het is goed te onthouden. Het staat misschien mooi op de kaart. Maar welke datum je ook kiest, het is altijd bijzonder als je gaat trouwen, toch?", zegt Irma Abrahams.

Ruim een jaar geleden vroeg Robin Dekker zijn Pauline ten huwelijk. "Het was oud en nieuw. De familie was erbij. Mijn ouders en Paulines ouders. Niemand wist dat ik haar ten huwelijk zou vragen. Het was geheim. Paulien zat boven met de hond, want die was overstuur vanwege het vuurwerk. En toen heb ik Pauline gelokt op het platte dak. Ze riep meteen naar de familie beneden zodat die omhoog keek."

Robin ging op de knieën. "Ik zei ja. Het duurde even. Want ik had zoiets van: wat gebeurt me hier? Ik vond het heel mooi dat de familie het wel heeft gezien maar dat we toch een privémoment hadden. Dat was heel intiem. Het was het perfecte moment", zegt Pauline.

Paulien was meteen verliefd op deze trouwjurk. (Rechten: RTV Drenthe)

De jurk van Pauline was liefde op het eerste gezicht. "Ik dacht dat die boven mijn budget zou zijn, maar het bleek te kunnen. Meteen toen ik die jurk zag, dacht ik: wat een mooie jurk. Ik had eerst al wat andere jurken gepast. Toen trok ik deze aan. In het pashokje hangen geen spiegels. En toen ik eruit kwam zeiden alle dames die mee waren meteen: dit is hem."

Pauline Siemensma heet in het vervolg Pauline Dekker-Siemensma.

Meer over dit onderwerp:
trouwen huwelijk trouwdatum 20-02-2020
Deel dit artikel: