Hoogeveen in slotkwartier langs Rolder Boys in beker

vv Hoogeveen bereikte de laatste 16 in de beker
vv Hoogeveen bereikte de laatste 16 in de beker © archief (Rechten: vv Hoogeveen
VOETBAL - vv Hoogeveen zondag is de eerste Drentse club die zich heeft verzekerd van een plek bij de laatste 16 in de noordelijke districtsbeker. De zondaghoofdklasser versloeg zondagtweedeklasser Rolder Boys met 4-1.
Na een 1-1 ruststand leek Rolder Boys lange tijd af te stevenen op een strafschoppenserie, maar in de slotfase trok de ploeg van trainer Nico Haak de wedstrijd echter toch nog naar zich toe.
Halverwege de eerste helft kwam Hoogeveen op voorsprong via Boris Rasevic en op slag van rust bracht Niels Stoffers de thuisploeg op gelijke hoogte. In de tweede helft duurde het tot de 79e minuut voordat Hoogeveen weer op voorsprong kwam. Twan Berends was de doelpuntenmaker. In de 89e minuut scoorde Björn Zwikker de 1-3, waarna Sebastian Kleinheerenbrink in de blessuretijd de eindstand op 1-4 bepaalde.
In de volgende bekerronde wacht voor Hoogeveen de winnaar van Be Quick 1887 zaterdag - ONT. Hoogeveen speelt dan opnieuw op een doordeweekse avond (volgende week of de week erna) een uitwedstrijd.

Rentree Shakki Mohamed

Bij Hoogeveen maakte Shakki Mohamed zijn rentree. Mohamed zette vanwege privé-redenen aan het begin van dit seizoen voorlopig een punt achter zijn loopbaan. Hij gaf toen al aan dat dit van tijdelijke aard zou kunnen zijn.

• SC Emmeloord - LAC Frisia

Ook de loting voor de 1/8e finales is al bekend. Deze duels worden gespeeld op 29 februari en 1 maart: