'Mannes heeft moeite om zich staande te houden'

De ChristenUnie in Assen heeft haar twijfels over de 1 procent-kunstregeling van de gemeente. De partij heeft geconstateerd dat de regeling 'weinig duurzame kunstprojecten voortbrengt'. Een goed voorbeeld is volgens de partij de slechte staat waarin stationshond Mannes verkeert.

Daarom stelt ze schriftelijke vragen aan het college van B en W, waarmee ze de regeling kritisch tegen het licht wil houden. Assen hanteert de 1 procent regeling bij grote bouwprojecten. De regeling houdt in dat 1 procent van een investering in gebouwen van de gemeente naar kunst moet gaan.

Mannes en DNK

De fractie vindt dat het met een aantal kunstwerken niet goed gaat en dat het erop lijkt dat de regeling weinig duurzame kunstprojecten voortbrengt. Als voorbeeld noemt ze dus 'Mannes', die moeite heeft 'om zich staande te houden'. Het kunstwerk, dat in 2018 is onthuld, kreeg afgelopen zomer nog een onderhoudsbeurt. Maar dat heeft de situatie niet verbeterd, aldus de partij. Nog een voorbeeld zouden de lichtpilaren op de trappen van DNK zijn. Een aantal daarvan is kapot.

De ChristenUnie heeft al jaren twijfels over de kunstregeling. In 2017 pleitte de partij ervoor om ermee te stoppen. Ook was de partij geen voorstander met de plaatsing van Mannes.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
ChristenUnie kunst DNK Mannes 1 procent regeling
Deel dit artikel: