Meppeler bestraft voor aanranden dochter beste vriend

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
De Meppeler moet zich psychisch laten onderzoeken en aan een behandeling meewerken © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 50-jarige man uit Meppel heeft zich schuldig gemaakt aan het aanranden van de dochter van zijn beste vriend. Hij betaste de destijds 18-jarige vrouw tijdens het insmeren met baby-olie. De rechter legde hem een celstraf van vijf maanden op, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
De Meppeler woonde na een scheiding bij zijn moeder. De jonge vrouw was kind aan huis toen ze op 9 januari 2021 door hem werd aangerand. De vrouw scheerde zijn hoofdhuid en smeerde de man nadien in met baby-olie. Op zijn beurt smeerde hij haar ook met olie in, omdat ze klaagde over rugklachten.

Vaderfiguur

Daarbij trok hij haar onderbroek naar beneden. En kuste hij haar tegen haar wil. Hij moest weten dat hij daarbij over de grens ging en zijn gedrag ontoelaatbaar was, oordeelde de rechter. Helemaal nu de vrouw in hem ook een vaderfiguur zag en sprake was van een vertrouwensband. Daar heeft hij misbruik van gemaakt.
De Meppeler is eerder veroordeeld, waaronder voor stalking. De opgelegde straf is gelijk aan de eis. De Meppeler moet zich psychisch laten onderzoeken en aan een behandeling meewerken. Ook moet hij zich laten controleren op alcoholgebruik.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.