Dick Lukkien: Het is een genot om op dit moment voor FC Emmen te werken

VOETBAL - Dick Lukkien straalde na de 8e thuiszege van het seizoen, op subtopper Willem II, van oor tot oor. De oefenmeester van de Drentse club zag zijn ploeg wederom zeer volwassen spelen en dankzij prachtige goals van vooral Michael de Leeuw en Luka Adzic het gat naar plek 16 in de eredivisie, in ieder geval voor één dag vergroten naar zeven punten.
Toch wil Lukkien zich nog niet rijk rekenen. "Ik vind dat we nog steeds naar onderen moeten kijken, al hangt dat ook een beetje af van de resultaten op de andere velden dit weekend. Maar wij zijn hier heel nuchter en bescheiden, al heb ik vanavond ontzettend genoten van mijn elftal. Ik moet zeggen dat het op dit moment een genot is om hier te werken."

Peña, Bijl en Adzic

Sergio Peña, die bij vier goals betrokken was, en Glenn Bijl waren misschien wel de beste spelers aan Emmen-zijde, maar ook de invalbeurt van Adzic was indrukwekkend. "Hij stond in balbezit af en toe nog wel te diep, maar eenmaal aan de bal was hij zeer dreigend. Hij schoot de 3-1 prachtig binnen en ook bij de 4-2 stond hij aan de basis van de goal met zijn dribbel."
Lukkien overwoog niet om Adzic in de slotminuut een publiekswissel te geven. "Nee, want ik had er dan meer een publiekswissel kunnen geven. Bovendien vond ik, ondanks de marge van twee treffers, de voorsprong niet geruststellend genoeg om publiekswissels te doen."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.