Vreugdenhil en Hoekstra net naast podium bij finale natuurijs Grand Prix

MARATHONSCHAATSEN - Frank Vreugdenhil uit Eldersloo en Kevin Hoekstra uit Bovensmilde hebben bij de finale van de natuurijs Grand Prix in het Zweedse Lulea net naast de podiumplaatsen gegrepen. Vreugdenhil eindigde als vierde en Hoekstra als vijfde. De dagzege ging naar Evert Hoolwerf uit Eemdijk. Crispijn Ariëns uit Heerde won het klassement.

Het marathonpeloton reed dit weekend drie wedstrijd op het zeeijs van de Botnische Golf in Zweden. Vandaag werd de Grand Prix afgesloten met een wedstrijd van 150 kilometer.

Al na dertig kilometer nam een kopgroep van zes rijders een voorsprong van bijna 5 minuten op het achtervolgende peloton. Kevin Hoekstra van Team Bouwselect was één van de rijders die meezat in de ontsnapping. Pas dertig kilometer voor de finish werd de kopgroep terug gehaald door een kleine groep, maar daarin Frank Vreugdenhil.

Hoolwerf voor de zege

Ook de regerend Nederlands kampioen op natuurijs Jouke Hoogeveen was aangesloten en hij zette de volgende ontsnapping op. Hij kreeg Evert Hoolwerf met zich mee. De twee reden anderhalf minuut weg bij de achtervolgers en werden niet meer terug gepakt. in de sprint-a-deux trok Hoolwerf aan het langste eind, met Hoogeveen op de tweede plaats.

In de achtervolging hadden ook Frank Vreugdenhil, Kevin Hoeksta en klassementsleider Crispijn Ariëns zich los gewerkt. Het drietal mocht op de streep de laatste podiumplaats verdelen. Ondanks dat Ariëns het meeste werk had verricht in de achtervolging was de man in het oranje ook in de eindsprint de snelste. Vreugdenhil eindigde zo als vierde en Hoekstra als vijfde.

Het klassement van Ariëns kwam niet in gevaar. Hij werd de winnaar van de natuurijs Grand Prix. Vreugdenhil eindigde in het klassement op de 4e plaats.

Deel dit artikel: