Gokverslaafde GGZ-verpleegkundige besteelt patiënten

De rechter wil dat de man alles terugbetaalt (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De rechter wil dat de man alles terugbetaalt
Een 34-jarige GGZ-verpleegkundige uit Assen heeft geld van patiënten in een psychiatrische instelling gestolen. De man bekende dat hij daarvoor kasbriefjes vervalste. Hij gebruikte het geld, in totaal 6420 euro, voor zijn gokverslaving.
De rechter veroordeelde de man tot een werkstraf van tachtig uur waarvan twintig voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij een boete van 3200 euro. Dit is het bedrag dat nog aan de gedupeerden moet worden terugbetaald.

Ontslagen

De zaak kwam in april 2018 aan het licht toen de instelling in Assen ontbrekende posten in de kasboekhouding ontdekte. Al snel kwamen de onderzoekers bij de verpleegkundige uit. Die bekende meteen. Hij werd op staande voet ontslagen.

Alles terugbetalen

De helft van het gestolen bedrag werd destijds van zijn salaris afgetrokken. De rechter wilde niet dat 'de man wegkomt met drieduizend euro'. Daarom legde ze de andere helft van het bedrag als boete op, om zeker te weten dat de man het ook echt terugbetaalt.
De Assenaar is zelf in behandeling gegaan na zijn ontslag. Daarvoor gaf de rechter hem een compliment.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.