Sergio Peña man of the match en rukt op naar plek 2

VOETBAL - Met bijna de helft van de stemmen werd Sergio Peña gekozen tot 'man of the match' tegen Willem II. De Peruaan, die drie assists gaf en Emmen met de 4-2 in veilige haven schoot afgelopen zaterdag, kreeg bijna de helft van de meer dan 1500 stemmen.

Michael de Leeuw eindigde als tweede, met bijna 17% van de stemmen. Nieuweling Luka Adzic legde beslag op de 3e plek, met ruim 11% van alle stemmen op deze site. De top vijf werd gecompleteerd door Miquel Araujo en Glenn Bijl.

Met de vijf punten die Peña verdiende verdringt de aanvallende middenvelder Glenn Bijl van de tweede plaats in het 'speler van het jaar' klassement. Peña heeft nu 55 punten. Dennis Telgenkamp, die buiten de punten bleef dit weekend, heeft er 62. Bijl heeft 54 en staat derde, voor Michael de Leeuw en Michaël Heylen.

Peña niet in 'elftal van de week' van De Telegraaf
De hoofdrolspelers van FC Emmen tegen Willem II waren ook veelvuldig terug te vinden in de 'elftallen van de week' van de landelijke dagbladen en weekblad Voetbal International. Opmerkelijk was wel dat Peña geen plek kreeg in het elftal van de week van De Telegraaf, ondanks dat hij de eerste speler was sinds april 2019 die drie assists gaf in één duel (én ook nog eens scoorde).

Deel dit artikel: