Man uit Ruinen krijgt celstraf voor bedreigen ex-vriendin

Een man uit Ruinen is veroordeeld tot 240 dagen cel, waarvan 153 voorwaardelijk, voor het bedreigen van zijn ex-vriendin. Hij had een filmpje naar haar verstuurd waarin hij haar ernstig bedreigde. Ook had hij een groot mes onder de ruitenwisser van haar auto gelegd.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Ook moet de man zich laten behandelen voor zijn alcoholverslaving en voor zijn psychische problemen.

Strot doorsnijden

Eind 2018 ging de relatie van de Ruiner met zijn ex-vriendin na 2,5 jaar uit. De man was daar gefrustreerd over en zocht vaak contact met haar en haar familie. Afgelopen zomer liep het uit de hand, toen de vrouw uit Hoogeveen op een avond plotseling een groot mes onder de ruitenwisser van haar auto vond. Ze schrok enorm en belde de politie. Wie erachter zat, had ze gelijk in de gaten.

De man nam ook een filmpje op, waarin hij onder meer dreigde de strot van de vrouw door te snijden. De beelden appte hij naar een begeleider van hem bij de reclassering. Hij is ook veroordeeld omdat hij eind 2018 tijdens een ruzie spullen van de vrouw vernielde. Hij heeft alles bekend.

Contactverbod

De Ruiner heeft een tijd vastgezeten, maar is alweer een paar maanden vrij met een enkelband. De rechtbank vindt het niet nodig dat hij terug de cel ingaat. Het onvoorwaardelijk deel van zijn celstraf is daarom gelijk aan het voorarrest.

Wel heeft de man voor de komende twee jaar een verbod gekregen om weer contact met zijn ex op te nemen. Ook mag hij niet binnen een straal van 1.800 meter rond haar huis komen. Als hij dat wel doet, moet hij alsnog weer de cel in.

Lees ook:

Deel dit artikel: