Plan voor tiny houses in Emmen afgeblazen

Een voorbeeld van een tiny house (Rechten: RTV Noord)
Een voorbeeld van een tiny house
Voorlopig komen er geen tiny houses in Emmen. Woningcorporatie Domesta heeft de stekker uit het project getrokken. De gemeente Emmen heeft hun plan om zestien kleine huisjes in de wijk Bargeres te bouwen afgekeurd.
Volgens wethouder Jisse Otter behelst het afgekeurde het plan van Domesta te veel huisjes, zestien in totaal. "Dat betekent dat je een heel stuk Bargeres wat mooi aan de vijver ligt vol gaat zetten met tiny houses en daar waren we ruimtelijk gezien niet zo gelukkig mee."
Bovendien is volgens de wethouder het animo voor tiny houses in Emmen niet zo groot als eerst gedacht. "Een tiny house is relatief een duur huisje. Als je in de Randstad drie ton voor een tussenwoning moet betalen ben je misschien wel blij met een tiny house van 100.000 euro. Maar zo'n tussenwoning kost hier 125.000 tot 150.000 euro en dan kiezen mensen toch liever daar voor."
Het afblazen van het plan betekent wat Otter betreft niet dat er helemaal geen tiny houses meer in Emmen komen. "Er zijn initiatieven die bijvoorbeeld vier tiny houses willen plaatsen en daar vind je sneller plek voor dan zestien van Domesta."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.