Reconstructie te water raken 3-jarige peuter Noord-Willemskanaal

Justitie voert een reconstructie uit om te achterhalen hoe een 3-jarige peuter op 18 december in het water van het Noord-Willemskanaal bij Ubbena terecht is gekomen. De jongen werd door twee agenten in kritieke toestand uit het water gehaald en overleed op oudejaarsavond in het ziekenhuis.

De vader van het jongetje, een 39-jarige man uit Utrecht, zit vast. Hij wordt verdacht van doodslag en onttrekking aan het wettig gezag. Hij heeft verklaard dat de jongen was uitgegleden en dat zijn dood een noodlottig ongeval was.

Het Openbaar Ministerie heeft vraagtekens bij dat scenario. Volgens het OM heeft de man voor en na het te water raken van zijn zoon gedrag vertoond dat moeilijk valt te rijmen met zijn verklaring achteraf.

De reconstructie moet inzicht geven in de toedracht. Ook kunnen diverse scenario's worden getoetst op waarschijnlijkheid. Nagespeeld wordt niet alleen hoe de jongen volgens de verdachte precies te water is geraakt, ook de tijd ervoor en erna. Dit wordt begeleid door een specialist van het Landelijk Video Reconstructie Team.

De reconstructie is om drie uur begonnen en duurt tot in de avond. De vader is bij de reconstructie aanwezig.

De weg is afgesloten in verband met de reconstructie (Rechten: Persbureau Meter)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
reconstructie Noord-Willemskanaal peuter Ubbena
Deel dit artikel: