Beroepspikeur Rick Ebbinge uit Eext Ruiter van het Jaar

PAARDENSPORT - De 35-jarige draverpikeur Rick Ebbinge uit Eext is verkozen tot Ruiter van het Jaar. Vorig jaar was hij de eerste Nederlander ooit die de wereldtitel voor beroepspikeurs wist te winnen. Ook won hij de Duitse Derby en werd hij voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen.

"Het betekent zeker wat voor me. Want onze sport is niet zo groot en dan is het heel mooi als je zo'n prijs wint", zegt Ebbinge. Maar aangezien hij al twee weken weet dat hij de prijs gewonnen heeft, is de eerste euforie inmiddels verdwenen. "Ik heb net wel wat appjes ontvangen. Daardoor weet ik dat het net bekend is gemaakt. Op 15 maart mag ik tijdens Indoor Brabant de prijs in ontvangst nemen", aldus Ebbinge.

Ook para-dressuuramazone Sanne Voets en vierspanmenner Bram Chardon waren genomineerd.

Juryrapport

Volgens het juryrapport gaf de doorslag dat Ebbinge zijn wereldtitel heeft veroverd in een sport die wereldwijd veel groter is dan de vierspansport. Daarnaast roemde de jury de Drent omdat hij tijdens het wereldkampioenschap gerenommeerde kampioensrijders achter zich liet die hun sport vaak onder gunstiger omstandigheden kunnen beoefenen.

Jury

De Commissie Ruiter van het Jaar is benoemd door het bestuur van Indoor Brabant en bestaat uit voorzitter Anky van Grunsven, Ed van den Bent, Andries van den Berg en Henk Rottinghuis.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
paardensport Eext Rick Ebbinge
Deel dit artikel: