Lanting Reizen komt er niet uit met Flixbus en is failliet

Lanting Reizen uit Hoogeveen is gisteren door de rechter failliet verklaard. Het bedrijf dat onder meer touringcars verhuurt en dagtochten verzorgt, werd het niet eens met vervoerder Flixbus en trok daarom zelf de stekker uit de onderneming.

Volgens curator Jasper Gevers van De Haan Advocaten & Notarissen was er tussen Lanting en Flixbus een discussie over de te ontvangen vergoeding voor het Drentse bedrijf. "Lanting meende recht op meer te hebben dan Flixbus bereid was te betalen", zegt hij. Flixbus was een van de belangrijkste opdrachtgevers van Lanting.

Doorstart

Er is een schuld van ongeveer 1,7 miljoen euro, zegt Gevers. "Maar dit is geen netto schuld, want het bedrijf heeft ook bezittingen. De voornaamste schuldeiser is de bank."

De ongeveer tachtig medewerkers hebben over januari nog gewoon hun loon gekregen van Lanting. Vanaf februari wordt deze overgenomen door uitkeringsinstantie UWV.

Gevers meldt dat er een goede kans is op een doorstart. "Er is interesse", zegt hij. Wie de geïnteresseerde partijen zijn, wil hij in verband met de onderhandelingspositie niet zeggen. "Het faillissement is van gisteren, dus alles is nog heel vers."

Het familiebedrijf bestond sinds 1939 verzorgde reizen in Nederland en Europa.

Meer over dit onderwerp:
failliet Lanting Reizen Flixbus
Deel dit artikel: