Gemeente gaat weer handhaven op permanente bewoning Camping Anloo

De gemeente Aa en Hunze gaat de komende tijd weer handhaven op permanente bewoning op Camping Anloo. Dat zei burgemeester Anno Wietze Hiemstra vanavond bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering.

"De situatie op de camping is weer genormaliseerd en dus zal de handhaving op permanente bewoning weer worden geïntensiveerd. Mensen die permanent op de camping wonen, kunnen binnenkort een brief verwachten", aldus burgemeester Hiemstra.

Het gaat volgens de burgemeester om een groep van zo'n dertig mensen. De bewoners hebben zich verenigd in de nieuwe Stichting Belangenbehartiging Gebruikers Camping Anloo. De groep heeft met elkaar geregeld dat tot 1 april het water blijft stromen en een dieselaggregaat de pompen voor het riool in beweging houden.

'Crisissituatie'

"Er was een crisissituatie. Toen hebben we de mensen op de camping met rust gelaten, maar de situatie is nu weer genormaliseerd. De beveiliging is weg, al zal de politie zal nog wel een extra oogje in het zeil houden", aldus burgemeester Hiemstra. "Ook kunnen mensen met vragen nog altijd terecht op het gemeentehuis."

Camping Anloo werd begin dit jaar failliet verklaard. Twee weken later werd door Enexis het elektriciteitsnetwerk afgesloten wegens brandgevaar. De gemeente Aa en Hunze heeft tot deze week de kosten betaald voor het water, het ophalen van afval en een aggregaat om de riolering te laten draaien.

Camping Anloo is medio januari failliet verklaard. Er is een schuld van meer dan een miljoen euro. Maar de grote problemen ontstonden toen Enexis twee weken later het elektriciteitsnetwerk afsloot wegens brandgevaar. Tientallen bewoners wonen permanent op de camping, omdat ze geen andere plek hebben en al hun geld in hun huisje zit. Veel recreanten hebben hun chalet al opgehaald. Maar op het terrein staan tientallen chalets die in particuliere handen zijn. De Stichting Belangenbehartiging Gebruikers Camping Anloo probeert nu de camping draaiende te houden voor de komende tijd.

Lees ook: