Cel en beroepsverbod Assenaar voor seksueel misbruik 16-jarige leerling

rechtbank_rechter_stockfoto
De rechter vindt naast een half jaar zitten een beroepsverbod van twee jaar voldoende © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 43-jarige wiskundedocent uit Assen is voor het seksueel misbruiken van een 16-jarige leerlinge veroordeeld tot zes maanden cel. Hij betaste en zoende het meisje eind juni 2022 tijdens een bijles op het Dollard College in Woldendorp.
Het kind kreeg bijles in verband met een herexamen. De man en de leerlinge waren op dat moment alleen in het klaslokaal. Hij begon haar te betasten en te masseren. Uiteindelijk zoende hij haar ook.

Overstuur

De rechter vindt het verhaal van de aangeefster geloofwaardig. Haar verhaal werd ondersteund door een vriendin die vertelde dat ze kort na het gebeuren door het meisje werd gebeld. Die was duidelijk hoorbaar overstuur.
De school werd op de hoogte gebracht en de politie gebeld. De Assenaar ontkent tot op de dag van vandaag. Dat vindt de rechter bijzonder kwalijk. Hij heeft alleen oog gehad voor zijn eigen seksuele behoefte en geen oog gehad voor de gevolgen.

Professioneel afstand

De man heeft verzuimd professioneel afstand te houden van zijn leerlinge. De man moet het meisje een schadevergoeding van ruim 5000 euro betalen. De opgelegde celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
Er was ook een beroepsverbod van vijf jaar geëist. De rechter vindt naast een half jaar zitten een beroepsverbod van twee jaar voldoende.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.