Behandeling klaagschrift Jehovah's Getuigen opnieuw uitgesteld

Het klaagschrift van Jehovah's Getuigen Nederland, met het hoofdkantoor in Emmen, tegen de Nederlandse staat wordt volgende week vrijdag niet behandeld. Dat laat een woordvoerder van de rechtbank in Zwolle weten.

De inhoudelijke behandeling zou eerst op 29 januari plaatsvinden, maar werd toen op verzoek van de Jehovah's Getuigen aangehouden en uitgesteld tot 6 maart. Dat gaat dus niet door. De rechtbank kan niet aangeven waarom de behandeling voor de tweede keer is uitgesteld. "Zoals het nu lijkt staat het gepland op 10 april", aldus een woordvoerder.

Oneens met inbeslagname spullen

De geloofsgemeenschap is het niet eens met de inbeslagname van hun spullen tijdens invallen in 2018. Op 19 november 2018 is er een inval gedaan in het hoofdkantoor van de Jehovah's Getuigen in Emmen en in twee koninkrijkszalen: religieuze vergaderplaatsen van de Jehovah's. Aanleiding hiervoor was een grootschalig onderzoek naar seksueel misbruik binnen de gemeenschap.

Bij de inval zijn onder andere documenten in beslag genomen en het bestuur van de Jehovah's vindt dat onterecht. De raadkamer van de rechtbank beslist of het verzamelde materiaal terug moet worden gegeven aan de Jehovah's Getuigen.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Jehovah's Getuigen misbruik
Deel dit artikel: