Addy Engels met wielerploeg in quarantaine door corona in Emiraten

Ploegleider Addy Engels zit in Abu Dhabi in quarantaine (Rechten: RTV Drenthe)
Ploegleider Addy Engels zit in Abu Dhabi in quarantaine
WIELRENNEN - Ploegleider Addy Engels uit Eext zit met zijn ploeg Jumbo Visma in Abu Dhabi in quarantaine vanwege het coronavirus. Bij twee begeleiders van een Italiaanse wielerploeg is het coronavirus vastgesteld.
Het complete rennerspeloton van de koers moet in het hotel blijven vanwege de zieke Italianen. De ploeg is in Abu Dhabi voor de Ronde van de Emiraten. Gisteravond werd al besloten dat de laatste twee etappes van de zevendaagse WorldTour-koers geschrapt worden.

Temperatuurmeting

Afgelopen nacht werden de renners en stafleden gewekt en moesten ze allemaal getest worden op het coronavirus. De temperatuur werd gemeten en met een wattenstaafje werd een neusmonster genomen. Als de resultaten van de testen negatief uitvallen en er geen nieuwe gevallen geconstateerd worden, mogen de renners en begeleiders zondagochtend naar huis.

UAE Tour

De UAE Tour is een wedstrijd uit de WorldTour. Viervoudig Tour-winnaar Chris Froome maakte hier zijn rentree na maanden blessureleed. De Nederlandse topsprinter Dylan Groenewegen, uit de ploeg van Engels, won woensdag de vierde etappe. In totaal reden zeven Nederlandse renners de UAE Tour.
Naast Groenewegen gingen ook Jos van Emden, Wout Poels, Wilco Kelderman, Ramon Sinkeldam, Koen Bouwman en Timo Roosen van start.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.