HZVV kan voorsprong niet vasthouden tegen Flevo Boys

Regen en wind teisteren HZVV en Flevo Boys (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
Regen en wind teisteren HZVV en Flevo Boys
VOETBAL - HZVV is er niet in geslaagd om van Flevo Boys te winnen. Net als de wedstrijd in Emmeloord, eindigde de wedstrijd in Hoogeveen ook in een 1-1 gelijkspel.
HZVV wist niet te profiteren van het puntenverlies van de top vier in de hoofdklasse B. ACV en Eemdijk speelden, terwijl koploper Staphorst verloor. Wel zag HZVV Swift voorbij komen.
De Hoogeveners staan nu zesde in de hoofdklasse B, met 35 punten uit 20 wedstrijden. Koploper Staphorst heeft negen punten meer, Eemdijk en ACV hebben zes punten meer dan HZVV.

Bekijk nu online: Aflevering 28 van Onze Club

De eerste helft werd gespeeld onder moeilijke omstandigheden. Veel regen en een harde wind maakten goed voetbal onmogelijk. HZVV ging rusten met een 1-0 voorsprong. Lorenzo Valente opende na bijna een half uur de score. De thuisclub was de betere ploeg, maar wist voor rust niet vaker te scoren.
In de tweede helft was niet alleen het weer beter, maar ook het spel van de gasten. De ploeg uit Emmeloord kwam na bijna tien minuten spelen op gelijke hoogte. Yumé Ramos was attent en scoorde beheerst, oog in oog met doelman Hidde Streutker (1-1).
In een rommelige tweede helft kregen beide ploegen een paar kleine kansen. Trainer Gert van Duinen bracht Yoran Popovic als verse spits, maar veel kansen kreeg de ploeg in de slotfase niet meer en kan HZVV één punt toevoegen aan het puntentotaal.