Michael Chacon: We staan onder Sparta, maar ik vind ons beter

VOEBAL - Hij is morgen één van de drie basisspelers die op die historische dag in mei 2018 ook speelde: Michael Chacon. De promotiewedstrijd van FC Emmen staat in de top 3 van mooiste momenten in zijn voetballoopbaan. "En dus zal het voor iedereen en dus ook voor mij weer een speciale wedstrijd worden."
De Europese titel met Oranje onder 17 en zijn eerste profcontract bij SC Heerenveen maken de top 3 van de middenvelder compleet. "En wat dan de volgorde van die top 3 is vind ik lastig, maar ik bewaar vanzelfsprekend geweldige herinneringen aan de wedstrijd op Het Kasteel." De middenvelder van FC Emmen had een belangrijk aandeel in de promotiewedstrijd. Eerst ging hij in de fout, waardoor Sparta op voorsprong kwam, maar nog voor rust zorgde de oud-speler van SC Heerenveen hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker.
Nu, ruim anderhalf jaar later, staat Emmen op de 12e plek in de eredivisie en is de club uitgegroeid tot een volwaardige eredivisionist. "Zeker als je kijkt naar het niveau wat we halen in de thuiswedstrijden, al doen we het na de winterstop ook buitenshuis oké."
Ondanks de huidige positie op de ranglijst waakt Chacon voor teveel optimisme. "Dan zou je bijna gaan kijken naar de play-offs om Europees voetbal. Niet dat dat onmogelijk is, maar laten we niet arrogant doen. De ploegen onder ons staan nog dichtbij en dus moeten we ook gewoon nog naar beneden kijken."
Opponent Sparta betitelt Chacon als een stabiele ploeg, met veel snelheid voorin. "Met name Joosten is een zeer sterke speler. Toch vind ik ons, ondanks dat we één plek onder Sparta staan, beter."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.