Tiener bestraft voor verkrachten 7-jarig meisje

rechtbank_rechter_stockfoto
De tiener moet een taakstraf van 80 uur uitvoeren © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 15-jarige jongen uit Emmen is voor het verkrachten van een 7-jarig meisje in Heerenveen veroordeeld tot 63 dagen jeugddetentie, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. De jongen heeft 3 dagen in voorarrest gezeten. Hij moet daarnaast nog een taakstraf van 80 uur uitvoeren.
Het incident gebeurde begin augustus van vorig jaar bij een recreatieplas. Daar waren de tiener en het meisje op vakantie. Het seksueel misbruik gebeurde in het water. De rechter vindt dat verkrachting is bewezen. Hij heeft met zijn handelen ernstig inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van een zeer jong kind, zo staat in het vonnis.
Een kind op deze leeftijd hoort niet met dit gedrag geconfronteerd te worden, oordeelt de rechter. Daarnaast spelen ook de ontwikkelingsproblemen bij de jongen een rol. De tiener moet goed worden begeleid, stelde de rechter. Hij mag geen alcohol of andere verdovende middelen gebruiken en zich hierop laten controleren, zolang de proeftijd van twee jaar loopt. En hij moet zich laten controleren op sociale media- en internetgebruik.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.