Meppeler watertoren opnieuw in de verkoop

De gemeente zet de watertoren aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel weer te koop (Rechten: Google Maps)
De gemeente zet de watertoren aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel weer te koop
De watertoren in Meppel gaat in de verkoop. Prewest Telecom uit Rogat trekt zich terug als koper. De toren, die sinds 2004 in handen is van woningcorporatie Woonconcept en de gemeente Meppel, werd in 2017 onder ontbindende clausule overgenomen voor 100.000 euro. Prewest Telecom maakt nu gebruik van die ontbindende voorwaarden.
Het bedrijf uit Rogat had plannen voor onder andere een bijgebouw naast de watertoren. Omdat het gaat om een provinciaal monument, komt ook Het Oversticht om de hoek kijken. Deze welstands- en monumentencommissie adviseert gemeenten hoe zij om moeten gaan met bijvoorbeeld bestemmingen van monumenten. Het lijkt te zijn vastgelopen op nieuwbouw rondom het monument en de randvoorwaarden die de gemeente daaraan stelde.

'Geef maar weer terug'

Volgens wethouder Jaap van der Haar had Prewest ook geen architect in de arm genomen om tot een ontwerp te komen waar Het Oversticht, de gemeente en Prewest zich allemaal in konden vinden. "Er lagen alleen wat schetsjes. Er zat ook niet zoveel voortgang in de zaak. Dus ik heb gezegd dat ze het weer terug mogen geven en dat hebben ze nu dus gedaan", vertelt de niet-teleurgestelde wethouder.

Gemeente stelt randvoorwaarden op

De gemeente zet de watertoren aan de Steenwijkerstraatweg weer te koop. De vraagprijs blijft vooralsnog ongewijzigd, het gebouw moet ongeveer een ton opbrengen. Ondertussen wordt op het gemeentehuis ook gewerkt aan een voorstel voor bouwkundige randvoorwaarden waar een nieuwe eigenaar mee dient te dealen. "Maar dat voorstel moet dan eerst nog door de gemeenteraad", legt de wethouder uit.

'Dit was dé A-locatie'

Prewest Telecom was nog niet bereikbaar voor een toelichting. Het lijkt erop dat het bedrijf groter wilde bouwen dan de gemeente wenselijk leek. Tegenover de Meppeler Courant laat de onderneming uit Rogat weten: "Voor een paar vierkante meter laat je dit niet schieten. Het was voor ons dé A-locatie."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.