Coronavirus inspireert criminelen tot babbeltruc

Seniorenorganisatie ANBO en de politie waarschuwen voor criminelen die via een babbeltruc over het coronavirus bij ouderen proberen binnen te komen. "Helaas trappen veel mensen er toch in", zegt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO.

Volgens de politie proberen criminelen bij ouderen binnen te komen door zich voor te doen als onderzoekers. Twee vrouwen gebruikten deze truc onlangs om een oudere vrouw te bestelen, zegt de politie. Zij deden zich voor als ziekenhuismedewerkers.

'Laat niemand binnen'

Bij seniorenorganisatie ANBO komen meldingen binnen van ouderen die het slachtoffer zijn geworden van de babbeltruc. "Het is ongelofelijk, maar het gebeurt. En daarom waarschuwen we iedereen om alert te zijn en niemand binnen te laten", aldus Den Haan.

ANBO benadrukt dat er geen verpleegkundigen langs komen om onderzoek te doen naar het coronavirus. "Er komt nooit een zorgmedewerker onaangekondigd bij u aan de deur voor een onderzoek. Trap er daarom niet in, doe zo snel mogelijk de deur dicht en meld dit bij de politie."

Meer over dit onderwerp:
politie Coronavirus babbeltruc anbo
Deel dit artikel: