Vader verdronken peuter (3) opnieuw langer vast

De peuter kwam eind vorig jaar in het water, later overleed hij (Rechten: Persbureau Meter)
De peuter kwam eind vorig jaar in het water, later overleed hij
Een 39-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn zoontje, blijft dertig dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank bepaald.
De 3-jarige peuter werd op 18 december in het Noord-Willemskanaal bij Ubbena gevonden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Op oudejaarsdag overleed het jongetje.
De vader werd diezelfde avond aangehouden. Hij wordt verdacht van doodslag en onttrekking aan het wettelijk gezag. Zelf verklaarde hij dat zijn zoontje was uitgegleden en dat het om een ongeluk ging.

Onderzoek nog in volle gang

Het Openbaar Ministerie gelooft dit verhaal niet. Volgens het OM zou de man zich die noodlottige avond gedrag vertoond hebben, dat moeilijk te rijmen valt met zijn latere verklaring. Een week geleden deed justitie een reconstructie om te achterhalen hoe de 3-jarige peuter in het water was terechtgekomen.
Het onderzoek naar de dood van het jongetje is nog altijd niet afgerond. Op 19 maart staat de eerste zitting bij de rechtbank op de agenda. Het OM meldt dat het om een zogeheten pro-formazitting gaat, waarin onder meer de voortgang van het onderzoek wordt besproken.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.