Ronde van Drenthe vreest voor meer afzeggingen in verband met coronavirus

Femmy van Issum vreest voor meer afzeggingen Ronde van Drenthe (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Femmy van Issum vreest voor meer afzeggingen Ronde van Drenthe
WIELRENNEN - De Ronde van Drenthe heeft in verband met het coronavirus vooralsnog alleen een afzegging gehad van de dames wielerploeg van Mitchelton-Scott. De Australische ploeg van Janneke Ensing uit Gieten besloot vandaag tot 22 maart niet meer te koersen. En dat betekent dat zij ook de Women's World Tour Ronde van Drenthe op zondag 15 maart aan zich voorbij laten gaan.
"Ik hoop dat het daarbij blijft. Maar dat weet ik niet. Het zou mij niet verbazen als er meer ploegen volgen. De wereldwielerbond UCI heeft nog niks laten horen", laat voorzitter Femmy van Issum weten.
"Wij gaan zelf de Ronde van Drenthe niet zomaar cancellen. Dan krijgen wij te maken met claims. Dus we kunnen voorlopig niks anders doen dan afwachten", aldus Van Issum. Zij laat ook weten dat de lege plek, die Mitchelton-Scott achterlaat in het vrouwenpeloton, niet wordt opgevuld door een andere ploeg

Meer belangstelling toprenners

Omdat veel grote ploegen de wedstrijden in Italië het liefst willen mijden, neemt de belangstelling van toprenners bij de heren voor de Ronde van Drenthe door de ontstane situatie juist toe. "Francais des Jeux heeft zich zich gemeld, net als Cofidis en CCC. Misschien dat er meer toprenners naar Drenthe komen. Maar hoe en wat is nu nog onduidelijk", meldt Van Issum.
Ook is er een mannenploeg die aangegeven heeft niet in een hotel van de organisatie te willen overnachten. Zij willen zelf een huis huren in verband met het coronavirus.

Jumbo Visma niet naar Italië

Eerder op de dag maakte de Nederlandse Jumbo Visma-ploeg bekend dat ze zaterdag niet van start zal gaan in de Italiaanse gravel-koers Strade Bianche. De wedstrijd wordt in Italië ten zuiden van Florence verreden.
Via de Belgische sportzender Sporza laat de baas van organisator RCS weten dat hij op zoek is naar vervangende data. Niet alleen voor de Strade Bianche, maar ook voor de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo.

Programma Ronde van Drenthe

Als alles volgens plan verloopt is de Drentse Acht van Westerveld op vrijdag 13 maart, de Profronde van Drenthe voor mannen op zaterdag 14 maart en de Women's World Tour op zondag 15 maart.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.