FC Emmen over commotie na aantrekken veroordeelde Ubbink: 'We vinden dat hij kans verdient'

Desley Ubbink
Desley Ubbink in het shirt van FC Emmen © FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen vindt dat de veroordeelde speler Desley Ubbink een kans verdient bij de club. Dat laat de degradant uit de eredivisie vanavond in een statement weten nadat er gisteren commotie ontstond om het verleden van de kersverse aanwinst.
De 30-jarige Ubbink werd in 2015 veroordeeld voor seks met een minderjarig meisje (14). Hij kreeg daarvoor van de rechter een werkstraf opgelegd van 160 uur. Veel fans reageerden boos en teleurgesteld na het aantrekken van Ubbink. Directeur Rinse Bleeker wilde gisteren inhoudelijk niets zeggen. Hij liet alleen weten 'geschrokken' te zijn van de reacties.
De directie ging vervolgens in gesprek met Ubbink over de situatie. Zij laat nu weten dat het contact tussen Ubbink en het meisje 'van beide kanten vrijwillig' was. De straf van de rechter heeft Ubbink geaccepteerd. Emmen noemt Ubbink ten tijde van het strafbare handelen 'jong en naïef'. 'Hij heeft spijt van wat er is gebeurd', aldus de club. 'We zijn inmiddels tien jaar verder en hij deelt zijn leven met zijn vriendin en hun dochtertje. Wij vinden dat Desley een kans bij ons verdient en ons kan versterken.'
Hij heeft er spijt van en gaat keihard z'n best doen
Fred Grim
Volgens FC Emmen-trainer Fred Grim is Ubbink 'heel duidelijk geweest naar de groep'. "En wij zijn blij dat-ie voor Emmen gaat voetballen. Hij heeft er spijt van en gaat keihard z'n best doen."
Hij voegt daaraan toe: "We hadden aan de voorkant er iets van willen meekrijgen, zodat je in ieder geval duidelijkheid hebt en weg kan blijven van speculaties."
"Maar het is nu klaar", sluit de oefenmeester af. "We gaan ons focussen op voetbal."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.