Zeepkistenrace Emmen van de baan wegens 'financiële tegenslagen'

De start van de race zou bij de Grote Kerk in Emmen zijn (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
De start van de race zou bij de Grote Kerk in Emmen zijn
De zeepkistenrace in het centrum van Emmen gaat niet door. De race die stond gepland op 23 augustus kan financieel niet uit. De organisatie krijgt de begroting niet rond.
Het leek allemaal mooi: een grote schans van 4,5 meter bij de Grote Kerk in Emmen waar de zeepkisten vanaf racen door het centrum van Emmen. Johan Vlemmix, bekend van de tv-serie Te land, ter zee en in de lucht zou komen presenteren.

Financiële tegenslagen

Jongerenstichting WEJO organiseerde de zeepkistenrace. De stichting zet zich in tegen pesten en wil jongeren weerbaarder maken. Met de zeepkistenrace wilde het bestuur van de stichting de jongeren een onbezorgde dag geven.
De organisatie laat weten te kampen met 'financiële tegenslagen' en de race daardoor moet schrappen. Verder wil zij niet reageren. De mensen die zich hadden aangemeld en 5 euro daarvoor hadden betaald, kunnen zich melden en krijgen hun geld terug. Tot nu toe waren er zestien aanmeldingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.