Faillissement dreigt voor koopjesketen Big Bazar, met negen winkels in Drenthe

Big Bazar
De deur van een Big Bazar-winkel © ANP
De problemen voor winkelketen Big Bazar, met negen vestigingen in Drenthe, worden groter. Een ontevreden verhuurder heeft een faillissementsverzoek laten indienen, dat de rechtbank nog deze maand behandelt. Dat schrijft RTL Nieuws.
Meerdere verhuurders van winkelpanden wachten op de betaling van achterstallige huur. De eigenaresse van het Big Bazar-pand in Goes heeft een invorderingsbedrijf ingeschakeld dat namens haar zal aandringen op faillissement van het koopjesconcern. De rechtbank van Amsterdam buigt zich hier 29 augustus over.

Vordering eisen bij rechtbank

Voor de Zeeuwse vestiging gaat het om een vrij kleine vordering van zo'n 20.000 euro aan huurschuld. "Maar we hopen via deze weg als eerste te kunnen afdwingen dat mijn cliënt haar geld terugkrijgt", zegt directeur Joost Konings van het invorderingsbedrijf.
Konings heeft inmiddels ook meer schuldeisers van Big Bazar gevonden die een eventueel faillissement kunnen steunen. Het zou gaan om drie partijen, maar de zoektocht naar meer gegadigden gaat door.

Meerdere oorzaken voor financiële situatie

De winkelketen wijt de verslechterde financiële situatie aan hevige stijging van de energieprijzen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Daardoor zouden bezoekers minder uitgeven dan voorheen. Verder staan de almaar stijgende huren niet meer in verhouding met de huidige economische situatie, zo motiveerde het bedrijf eerder.
Big Bazar-baas Heerke Kooistra liet eerder weten 'te vechten' voor het voortbestaan van zijn bedrijf. In Drenthe heeft de firma winkels in Emmen, Assen, Meppel, Hoogeveen Coevorden, Nieuw-Amsterdam en Klazienaveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl