Bridgers spelen voor nieuw pand hospice Assen

Geconcentreerd zitten zo'n tweehonderd hoofdzakelijk ouderen naar de kaarten in hun handen te kijken. In de grote zaal van het Van der Valk-hotel in Assen wordt een zogenaamde 'bridgedrive' gehouden voor nieuwbouw van Hospice Het Alteveer. Dat levert ruim 2000 euro op.

Het huidige hospice heeft drie kamers en een logeerkamer, vertelt Sigrid Hummelen, vrijwilliger van het Asser hospice. Maar die kamers zitten eigenlijk steeds vol. "We merken dat er meer behoefte is aan hospicezorg. Dat heeft te maken met de vergrijzing." Extra geld kan het verblijfhuis voor terminale patiënten goed gebruiken. Het meeste geld komt binnen uit donaties.

Wim Bosch bedacht het benefiettoernooi. Hij is bridger en een van de zeventig vrijwilligers van het hospice. Het is de negende keer dat de bridgedrive wordt gehouden. Waar het ooit begon met vijftig deelnemers, zijn het er nu dus tweehonderd. Hun deelnamegeld gaan naar het hospice.

"Het is heel goed werk", zegt bridger Jenny Lippens uit Rolde over het hospice. "Vrienden van mij zijn vrijwilliger. Hun verhalen zijn heel ontroerend."

Een van de genodigden is Koos Vrieze, voorzitter van de Nederlandse Bridge Bond. "Als voorzitter wil je overal aanwezig zijn", zegt de bridger uit Maastricht. "Bridge is niet alleen kaarten. Het is een sociale community waarin je verzeild raakt." En dat beamen de meeste bridgers in de zaal. "Bridgen is gezellig én het is goed voor je hersens", zegt Gé Amoureus uit Rolde.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Assen Hospice Het Alteveer bridge
Deel dit artikel: