Falke is doelpuntenkoning van BENE-League

Tommie Falke (rechts op de foto) in het shirt van de nationale ploeg (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
Tommie Falke (rechts op de foto) in het shirt van de nationale ploeg
HANDBAL - Tommie Falke (27) uit Emmen is in zijn eerste seizoen voor Sporting Pelt de doelpuntenkoning van de BENE-League geworden. In Belgische dienst greep de oud-speler van E&O en Hurry-Up net naast plaatsing voor de Final4.
In 22 duels voor Sporting Pelt maakte Falke liefst 150 doelpunten. Door zeven goals in het slotduel van de reguliere competitie tegen LIONS (30-27 verlies) bleef de Emmenaar teamgenoot Ephrahim Jerry, die op 147 treffers is geëindigd, voor.
Door de nipte nederlaag is Zuid-Limburg is Falke er met de rood-witten niet in geslaagd zich te plaatsen voor het finaleweekend van de BENE-League. Op doelsaldo is Sporting Pelt op plaats vijf geëindigd.

Rentree in Oranje

Na een jaar afwezigheid maakt Falke mogelijk aankomende week zijn rentree in Oranje. Nederland speelt op vrijdagavond een oefenwedstrijd in Magdeburg tegen Duitsland. De doelpuntenkoning uit Emmen zit net als Sjoerd Boonstra en Tim Remer van Hurry-Up bij de voorselectie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.