SVZ beslist derby na rust tegen Gieten: 4-1

SVZ wint verrassend van Gieten (Rechten: RTV Drenthe/Florian van Velthoven)
SVZ wint verrassend van Gieten
Voetbal - De Drentse derby tussen SVZ uit Zeijen tegen VV Gieten in de derde Klasse B is een prooi geworden voor de thuisploeg. Na een 0-1 ruststand won SVZ met maar liefst 4-1. Een rode kaart voor Gieten-speler Bas Alting was het keerpunt in de wedstrijd.
In de eerste helft was Gieten, de nummer twee op de ranglijst, de bovenliggende partij. In de twintigste minuut scoorde David Modderman op fraaie wijze na een voorzet van Bas Alting. Daarna waren de beste kansen ook voor de bezoekers, maar konden de trekker niet overhalen voor de 0-2.
Na de rust kwam SVZ op gelijke hoogte. Johnno Hingstman werd in het zestienmetergebied onderuit getrokken, waarna Avner Leijdelmeyer de penalty onberispelijk binnenschoot. Daarna kreeg Bas Alting de rode kaart nadat Bas de Vries namens SVZ met zijn hoofd naar de bal ging en Alting met zijn voet het gezicht van De Vries raakte. Daarna ging SVZ erop en erover. Nadat de thuisploeg de 2-1 scoorde, was het Max de Vries die middels een fraaie lob de 3-1 maakte. Slotakkoord was er voor Brian Weersing, die de 4-1 maakte.
Gieten blijft op de tweede plaats staan. Het verschil met koploper Peize blijft vier punten, omdat Peize met 1-0 verloor van TLC. SVZ blijft op de vierde plaats staan met 28 punten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Gieten en Peize.