Prima resultaten Drentse eersteklassers

VOETBAL - vv Roden bewees niet alleen zichzelf een goede dienst in de strijd tegen degradatie, de Drentse eersteklasser zorgde ook voor lachende gezichten in Winschoten. Na vandaag is WVV namelijk de ploeg met de minste verliespunten in de 1e klasse F. Roden hield op eigen veld namelijk koploper SWZ Sneek op 1-1.

Ruben Ybema zette de gasten na een kwartier op voorsprong en halverwege de tweede helft maakte Roden-topscorer Robin van der Tuin de gelijkmaker.

Bekijk nu online: Aflevering 29 van Onze Club

De andere Drentse clubs in deze klasse (VKW, GOMOS en SVBO) wonnen en mogen allemaal omhoog kijken en dromen van deelname aan de nacompetie.

SVBO won met 3-2 bij GAVC. De mannen van trainer Marc Hegeman sloegen toe in het laatste kwartier bij de stand 1-1 (wat ook de ruststand was). Voor SVBO scoorden Stan Kroeze, René Wolbers en Ronald Gerdes. De thuisclub scoorde kort na de 1-3 nog wel de aansluitingstreffer, maar echt spannend werd het niet meer.

VKW sloeg ook toe in het slot van hun wedstrijd, op eigen veld tegen FVC. Nadat Robin Hollander FVC vlak voor rust op voorsprong bracht drong VKW na rust meer en meer aan. De gelijkmaker van Anjo Willems was dan ook niet onterecht. Een curieuze goal, na een botsing tussen de doelman van FVC en Willem, leverde Joris Ketelaar vier minuten voor tijd een niet te missen kans op: 2-1.

GOMOS had geen enkel probleem met Hoogezand en won met 0-5. Bij rust was het 0-2 door treffers van Jannes Siegers en Sven Pilon. Diezelfde Pilon scoorde na rust nog een keer en de overige twee goals werden gemaakt door Ronald Sloots.

SVBO staat nu 3e, VKW 5e, GOMOS 9e. Tussen GOMOS en SVBO zitten overigens maar 3 verliespunten. Roden staat 10e en heeft inmiddels een gaatje van 7 punten op een promotie/degradatieplek.

Deel dit artikel: