Remer met Oranje mee naar Magdeburg

HANDBAL - Hij leek zijn laatste interland op het EK te hebben gespeeld, maar Tim Remer (34) van Hurry-Up is toch weer opgeroepen voor Oranje. Ook Emmenaar Tommie Falke maakt na een jaar afwezigheid weer zijn opwachting in de nationale ploeg.

Op vrijdagavond om 18.00 uur speelt Nederland in Magdeburg een oefenduel tegen Duitsland. De wedstrijd staat gepland in een week die niet aangemerkt staat als nationale teamweek. De selectie bestaat daardoor uit spelers die op dit moment actief zijn in de Duitse Bundesliga en spelers van clubs die zich niet hebben geplaatst voor de Final4 van de BENE-League.

Remer en Falke behoren tot de 16-koppige selectie. Eerstgenoemde was in januari actief op het Europees kampioenschap. In Trondheim, waar Oranje Letland wist te kloppen, dacht Remer zijn laatste interland te hebben gespeeld. Door de omstandigheden doet bondscoach Erlingur Richardsson toch weer een beroep op de routinier van Hurry-Up.

150 doelpunten

Na een jaar afwezigheid mag ook Falke zich weer bij het Nederlands team melden. Voor het EK raakte de oud-speler van Hurry-Up en E&O uit zicht. Door het scoren van 150 doelpunten in de BENE-League heeft doelpuntenkoning Falke zich weer in de kijker gespeeld.

Meer over dit onderwerp:
Oranje Handbal Hurry-Up Tim Remer
Deel dit artikel: