Noordenveld genomineerd voor BNG Bank Erfgoedprijs

De gemeente Noordenveld maakt kans op het winnen van de BNG Bank Erfgoedprijs. De prijs van 25.000 euro is voor gemeenten die veel aandacht besteden aan cultureel erfgoed. Noordenveld heeft concurrentie van Alkmaar (NH), Appingedam (GR) en Schouwen Duiveland (ZL).
"De voordracht is al een hele eer op zich. Ik hoop dat ik de jury heb kunnen overtuigen dat onze visie op erfgoed in aanmerking komt voor de prijs", aldus burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld.

Cultuurhistorie

Volgens de gemeente is de cultuurhistorie, met haar molens, landgoederen en karakteristieke panden de basis voor het maken van plannen. Dit geldt ook voor het historisch landschap met de esdorpen, hoogveen (Veenhuizen) en laagveen en het archeologisch erfgoed met de musea.
De karakteristieken van de dorpen staan in de Noordenveldse Kwaliteitsgids. Deze gids is leidend voor het maken van plannen en zorgt voor een zelfde vertrekpunt binnen de gemeente. Noordenveld werkt samen met alle lagen van overheden, natuurorganisaties en erfgoedinstanties. Maar ook met particulieren eigenaren en inwoners.

Westerveld

De prijs werd in 2011 gewonnen door de gemeente Westerveld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.