Werkstraf voor man die hennepkwekerij in vrachtwagen hield in Tynaarlo

Een 51-jarige man uit Tynaarlo heeft een werkstraf van 140 uur opgelegd gekregen. De man had een hennepkwekerij in een vrachtwagen in zijn woonplaats. Hij werd daarvoor in 2018 opgepakt.

Dat de man de kwekerij met 248 planten heeft gehad, heeft hij bekend. Hij gebruikte de hennep voor wietolie, die door zijn vrouw gebruikt werd. Toch vindt het Openbaar Ministerie dat de man, niet alleen voor eigen gebruik hennep kweekte.

Wietolie voor negentig jaar

,,De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Per oogst kun je honderd flesjes wietolie maken. Zijn vrouw heeft aangegeven dat ze per honderd dagen tien milliliter nodig heeft. Dan zou ze met deze voorraad negentig jaar vooruit kunnen. Dat lijkt me wel veel dus het zal ook bedoeld zijn om winst mee te maken", zei de officier van justitie.

Omdat de man winst heeft gemaakt wilde de officier dat hij 19.000 euro betaalt aan de Staat. De man vindt echter dat het bedrag lager moet liggen, omdat hij kosten heeft gemaakt en dat van de winst afgetrokken moet worden. De rechter was het daar niet mee eens en bepaalde dat de man 19.000 euro moet terugbetalen en krijgt een werkstraf van 140 dagen opgelegd.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 gemeente Tynaarlo Tynaarlo hennep
Deel dit artikel: