Twee nieuwe coronapatiënten in Coevorden [update]

Het coronavirus lijkt zich in Drenthe niet echt uit te breiden (Rechten: ANP/ Rob Engelaar)
Het coronavirus lijkt zich in Drenthe niet echt uit te breiden
Het aantal mensen in Drenthe dat met het coronavirus is besmet, is vandaag met twee gestegen. Vanmorgen meldde GGD Drenthe al dat een inwoner uit Coevorden besmet is geraakt met het virus, vanmiddag is daar een volwassen plaatsgenoot bijgekomen.
Het aantal Drenten met het coronavirus is daarmee gestegen naar twaalf. De twee inwoners uit Coevorden, die vandaag positief zijn getest, zitten in thuisisolatie. De GGD start een contactonderzoek op, net als bij eerdere gevallen. Degene waarvan de GGD eerder op de dag melding van maakte, zou een link hebben met een patiënt waarbij eerder corona werd geconstateerd.
Vooralsnog is het virus gecentreerd rond Coevorden en Emmen. "We krijgen nog geen signalen dat er verspreidingen plaatsvinden die niet te linken zijn aan de al besmette personen", aldus de GGD.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.