Lanting Reizen maakt doorstart: 'We zijn er weer'

Lanting Reizen maakt een doorstart. Eind februari werd het bedrijf uit Hoogeveen, dat onder meer touringcars verhuurt en dagtochten verzorgt, failliet verklaard.

"Alle geboekte reizen zullen worden uitgevoerd en ons team op kantoor staat samen met onze chauffeurs weer voor u klaar", aldus Lanting Reizen. Het familiebedrijf heeft touringcars voor 30 tot 85 personen. "We zijn blij en trots om na een spannende week weer te kunnen zeggen: we zijn er weer."

Het bedrijf trok vorige maand zelf de stekker uit de onderneming, omdat het niet eens kon worden met vervoerder Flixbus, een belangrijke opdrachtgever. Lanting gaat overigens niet weer in zee met Flixbus. Voor de ongeveer tachtig medewerkers van Lanting verandert er niets.

Daarnaast had het bedrijf een schuld van zo'n 1,7 miljoen euro. Volgens de curator was dat geen netto schuld, omdat het bedrijf - dat sinds 1939 bestaat - ook bezittingen heeft. Bovendien was de voornaamste schuldeiser de bank. Eigenaar Nick Lanting laat weten dat er een deal is gesloten en partners te blijven met de huidige bank.

Lees ook:

Deel dit artikel: