Geletruidrager Mike Teunissen start zaterdag in Ronde van Drenthe

WIELRENNEN - Naast topsprinter Dylan Groenewegen starten ook geletruidrager Mike Teunissen en Bert-Jan Lindeman uit Emmen zaterdag in de Ronde van Drenthe. Eerder werd al bekend dat Jumbo Visma niet met de opleidingsploeg maar met de profploeg naar Drenthe zou komen.

Dat heeft alles te maken met het coronavirus. Omdat verschillende profkoersen geschrapt zijn, past de Ronde van Drenthe ineens wel in het programma van de profs.

Teunissen, Ligthart, Lindeman

Teunissen won vorige zomer de eerste etappe van de Tour de France in Brussel en reed twee dagen in de gele trui. Ook de winnaar van vorig jaar, Pim Ligthart, is met zijn ploeg Direct Energy toegevoegd aan het startveld. Bert-Jan Lindeman, die de Ronde van Drenthe in 2012 won, stond eigenlijk opgesteld voor Parijs-Nice. Maar omdat Jumbo-Visma op het laatste moment heeft afgezegd, rijdt hij ook de Ronde van Drenthe.

Vier ploegen ontbreken in vrouwenkoers

Voor de vrouwenwedstrijd hebben inmiddels vier ploegen afgezegd. Naast het Australische Mitchelton-Scott en het Spaanse Movistar komen ook de vrouwen van het Amerikaanse Rally Cycling en het Russische Cogeas Mettler Cycling niet naar Drenthe.

Italiaanse ploeg uit besmet gebied onderweg?

De persconferentie van de Ronde van Drenthe in Hoogeveen begon vandaag onrustig. Er werd naarstig contact gezocht met de wereldwielerbond UCI. Het verhaal deed de ronde dat er een Italiaanse vrouwenploeg uit besmet gebied onderweg is naar de Ronde van Drenthe. Voorzitter van Issum kon het verhaal nog niet bevestigen. "We zijn ermee bezig", liet ze weten. "Wij kunnen ze hier niet hebben. Ze kunnen ook zeker niet in een rennershotel. Als het klopt is het heel sneu voor de ploeg. Maar dit kan niet", reageert Van Issum vastbesloten.

Keienstrook

Verder werd vandaag tijdens de persconferentie nog bekend gemaakt dat de keienstrook bij Echten uit het parcours is gehaald. De weg staat onder water. Het gaat om de Echtensedijk.

Lees ook:

Deel dit artikel: