Corona: UMCG scherpt reisbeleid voor personeel aan

Het UMCG neemt verregaande maatregelen (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Het UMCG neemt verregaande maatregelen
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft het reisbeleid van alle medewerkers aangescherpt. Zakelijke reizen zijn niet meer toegestaan. Reizen mag alleen als het noodzakelijk is voor de patiëntenzorg. Dit gebeurt om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Daarnaast vraagt het UMCG de medewerkers om grote bijeenkomsten te mijden. Ook vraagt het ziekenhuis aan het personeel om geen familie of vrienden te bezoeken als daarvoor gereisd moet worden. Wie gasten verwacht uit het buitenland moet ze vragen om voorlopig niet te komen, meldt RTV Noord.

Virus buiten ziekenhuis houden

"We doen er alles aan om het virus buiten het ziekenhuis te houden en onze patiënten en zorgverleners te beschermen", zegt woordvoerder Joost Wessels. "Om die reden zijn wij af en toe wat strenger dan het RIVM, omdat we denken dat het noodzakelijk is. Alles wat eraan bijdraagt dat we het risico indammen, is pure winst. We merken wel dat de publieke onrust wat toeneemt."
Het reisbeleid voor alle medewerkers geldt tot in elk geval eind van de maand.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.