Ondernemers en Westerveld zetten na drie jaar proefdraaien samenwerking voort

Drie jaar experimenteren met een ondernemersfonds in de gemeente Westerveld is zo goed bevallen dat ondernemers en de gemeente de samenwerking voortzetten. Volgens de gemeente heeft de samenwerking vele initiatieven voortgebracht, wel zijn er aanpassingen nodig.

De Stichting Ondernemersfonds Westerveld bestaat sinds begin 2017. Westerveld en ondernemers in de gemeente leggen geld in waarmee gezamenlijke projecten worden betaald. Zo ondersteunde het fonds de verfraaiing van dorpskernen, de Sluisdagen in Dieverbrug en het grote gratis ontbijt tijdens de Drentse Fiets4Daagse in Diever.

Vijf jaar

Het ondernemersfonds wordt met vijf jaar verlengd. De samenwerking werd onderzocht door Bureau Blaauwberg. De onderzoekers adviseren onder andere om meer met het Toeristisch Informatiepunt Westerveld op te trekken om de promotie en marketing van de gemeente te verbeteren.

Het kiezen van een aantal strategische aandachtspunten, zoals marketing van de gemeente, is volgens Bureau Blauwberg sowieso een aanbeveling. Door een gerichtere agenda op te stellen met speerpunten als vergrijzing- en krimpstrategie, bereikbaarheid, duurzaamheid en energie en samenwerking tussen sectoren wordt voorkomen dat het bestuur te veel tijd kwijt is met het behandelen van aanvragen voor alle mogelijk denkbare initiatieven. De vrijblijvendheid van aanvragen heeft in de eerste jaren echter wel gezorgd voor een grote variëteit aan activiteiten en naamsbekendheid.

Trots

Wethouder Jelle de Haas (economie) is blij met het voortzetten van het ondernemersfonds. "Vanuit deze samenwerking leren ondernemers uit verschillende dorpen elkaar goed kennen. Wij zijn er trots op dat er zoveel nieuwe initiatieven en verbindingen zijn ontstaan in onze gemeente."

Deel dit artikel: