Coronavirus gooit roet in het eten voor Axel van der Tuuk

Axel van der Tuuk start niet in Ronde van Drenthe en Olympia's Tour (Rechten: RTV Drenthe/Karin Mulder)
Axel van der Tuuk start niet in Ronde van Drenthe en Olympia's Tour
WIELRENNEN - Axel van der Tuuk moet z'n debuut in de Ronde van Drenthe in ieder geval nog met een jaar uitstellen. Nu de Jumbo-Visma-ploeg ervoor gekozen heeft om de profploeg naar Drenthe te sturen, is er geen plek meer voor de Drent die dit jaar in de opleidingsploeg van Jumbo-Visma rijdt.
"Ja, het is flink balen. Drenthe is een echte klassieker waar je altijd attent moet zijn. Ik hou daarvan. Maar ik snap dat het zo gaat. De profs moeten ook wedstrijden rijden", reageert Van der Tuuk.
Ook zal hij niet starten in Olympia's Tour, zoals vooraf gepland was. "Ik heb het geluk gehad dat ik al drie koersen heb gereden dit seizoen. Maar er zijn ook nog jongens van onze ploeg die helemaal nog niet gereden hebben. En dus wordt de koek opnieuw verdeeld. Ook dit is jammer. Maar ook dit snap ik wel. Je moet ook een beetje om je ploeggenoten denken", zegt Van der Tuuk.
Op 3 april hoopt hij aan de start te staan van de Belgische driedaagse Triptique des Monts et Chateaux.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.