Kittens die met smoes bij treinreiziger werden achtergelaten op zoek naar 'gouden mandje'

Kittens Nellie en Nollie
Kittens Nellie (links) en Nollie zijn veilig bij een gastouder in Emmen © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Een week geleden, in de trein van Breda naar Zwolle, vroeg het baasje van de kittens Nellie en Nollie aan een wildvreemde treinpassagier of er even op de diertjes gepast kon worden omdat ze naar het toilet moest. Maar daarna stapte ze haastig de trein uit, en zo was de verbaasde treinreiziger genoodzaakt de kittens naar het dierenasiel in Beilen te brengen. Gastouder Anne Alting zoekt inmiddels een zogeheten 'gouden mandje' voor het duo.
Als vrijwilliger van het dierenasiel in Beilen maakt Miranda Schonewille vaker een dumping van dieren mee, maar toen Nellie en Nollie door de dierenambulance werden afgeleverd, moest ook zij even slikken. "Ik zou het niet over mijn hart verkrijgen", zegt ze.
Gastouder Anne uit Emmen was net in Beilen aanwezig om eerder opgevangen poezen terug te brengen naar het asiel, maar toen ze Nellie en Nollie zag, gingen de kittens meteen mee naar haar huis. "Ze zijn veel te licht voor hun leeftijd. Zondag zijn ze tien weken oud. Ik denk dat Nellie en Nollie wel geschrokken zijn."

Eerst aansterken

"Het is een rollercoaster", vervolgt Miranda. Een week na de treindropping is de vrijwilliger bij Anne op bezoek en knuffelen ze de vondelingen. "Tender, Loving, Care hebben ze nodig. En Anne is ze flink aan het verwennen. Als ze zijn aangesterkt, gaan we op zoek naar een 'gouden mandje' met een diamanten rand."
Na tragische treindropping zijn Nellie en Nollie op zoek naar 'gouden mandje'
Verliefd geworden op de harige treinreizigers? Mail naar het dierenasiel in Beilen. "Tot die tijd blijven Nellie en Nollie bij mij", verzekert Anne. "Ze komen niet meer op straat. En al helemaal niet in de trein!"

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.