Weer mensen gewond geraakt door nachtelijke mishandelingen in Meppel

Prinsenplein Meppel
Een van de mishandelingen vond plaats op het Prinsenplein in Meppel © RTV Drenthe / Stefan Klomp
Bij mishandelingen in de binnenstad van Meppel zijn afgelopen weekend opnieuw mensen gewond geraakt. De politie onderzoekt of er een verband is met eerdere mishandelingen deze zomer.
In de nacht van zaterdag op zondag was het weer raak, meldt de wijkagent op Instagram. Tussen 03.40 en 04.00 uur vonden twee mishandelingen plaats. "Het eerste incident, aan het Prinsenplein, begon met een ruzie voor een eetgelegenheid omstreeks 03.40. Daar werd een vrouw beledigd en mishandeld door een man. De man vertrok met een aantal anderen in de richting van de Prinsengracht", meldt de agent.
Op de Prinsengracht vond de tweede mishandeling plaats. "Twee of drie verdachten mishandelden hier een man", schrijft de agent. "Het lijkt erop dat gedeeltelijk dezelfde personen betrokken zijn bij beide incidenten."

Eerder geweld

Voor het recente geweld zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt een verband met mishandelingen die op 8 en 16 juli, waarbij beide keren ook iemand gewond raakte. Daarvoor werden wel aanhoudingen verricht. Voor het in elkaar schoppen van een 32-jarige man werden vier twintigers uit Meppel aangehouden. Een andere Meppeler werd opgepakt voor uitgaansgeweld op 16 juli. Eerder werd hij al aangehouden voor een incident in maart. Alle verdachten zijn op vrije voeten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.