Nu ook coronapatiënt in gemeente Hoogeveen, tweede patiënt in Emmen

In Hoogeveen is een persoon besmet met het coronavirus (Rechten: ANP / Rob Engelaar)
In Hoogeveen is een persoon besmet met het coronavirus
In de gemeente Hoogeveen is voor het eerst ook een coronapatiënt. Dat meldt de GGD. Nog niet eerder werd in de gemeente Hoogeveen het nieuwe coronavirus geconstateerd.
Het gaat om een volwassen vrouw. Naast de nieuwe patiënt in Hoogeveen is er in de gemeente Emmen een tweede patiënt bijgekomen waar corona bij geconstateerd is. In de gemeente Coevorden blijft het aantal patiënten gelijk. In totaal zijn er nu 14 coronapatiënten in Drenthe.
Beide nieuwe patiënten zitten in thuisisolatie. Er wordt contactonderzoek gedaan rondom deze personen.

'Niet onverwacht'

De gemeente Hoogeveen neemt geen verdere maatregelen tegen het coronavirus. Volgens burgemeester Karel Loohuis was het te verwachten dat corona de kop op zou steken in de gemeente Hoogeveen: "Als er ook gevallen in de gemeente Coevorden bekend zijn, dan weet je dat het een kwestie van tijd is dat er een besmetting in de gemeente Hoogeveen gemeld wordt. Ik heb nauw contact met de GGD Drenthe over de situatie."
Loohuis roept inwoners van de gemeente Hoogeveen op om de adviezen van de GGD en het RIVM op te volgen.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.