Geen (amateur)voetbal in maart wegens coronavirus, ook andere teamsporten afgelast

VOETBAL - De KNVB heeft bepaald dat alle voetbalwedstrijden tot en met 31 maart worden geschrapt. Het besluit volgt op het advies van de regering om vanwege de uitbraak van het coronavirus geen evenementen te laten plaatsvinden, waar meer dan honderd bezoekers op afkomen.

Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald voetbal worden opgeschort, maar ook de wedstrijden in het amateurvoetbal.

Lees ook: Wedstrijden FC Emmen gaan deze maand niet door

Bovendien gaan de EK-kwalficatiewedstrijden voor Oranje Onder 19 en Onder 17 niet door. Dat betekent dat Achilles 1894 eind maart dus niet het strijdtoneel is voor drie duels, met daarbij Oranje Onder 19.

Ook andere sportevenementen/-wedstrijden afgelast

Ook andere (sport)evenementen, waar meer dan 100 mensen op afkomen zijn tot april afgelast, waaronder dus ook de Ronde van Drenthe. De NEVOBO heeft inmiddels alle volleybalwedstrijden afgelast en datzelfde deden de nationale hockey-, handbal-, basketbal- en korfbalbond.

Geen Radio Drenthe Sport, Onze Club en Rood Wit TV

Vanwege de afgelasting van veel sportevenementen en -wedstrijden past RTV Drenthe de komende weken ook haar programmering aan. Zo vervallen de uitzendingen van Radio Drenthe Sport (op zaterdag en zondag), komt de uitzending van Onze Club op zondag te vervallen en datzelfde geldt voor de uitzendingen van FC Emmen Rood Wit TV volgende week donderdag en de week erna (19 en 26 maart).

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal Onze Club amateurvoetbal KNVB
Deel dit artikel: