Marring en Oranje overtuigen op EK volleybal tegen Slowakije

Nova Marring
Nova Marring (33) blokkeert een bal tegen Slowakije © EPA/Toms Kalnins
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook de tweede wedstrijd op het EK in Tallinn gewonnen. Oranje, met Nova Marring in de basis, was met 3-0 te sterk tegen Slowakije.
De setstanden waren 25-20 25-19 25-19. Oranje was in de eerste wedstrijd met 3-0 te sterk voor Spanje.

Marring beslissend

Nederland trad tegen Slowakije aan zonder de niet fitte spelverdeelster Laura Dijkema. Sarah van Aalen nam haar plek in. De vrouwen van bondscoach Felix Koslowski kwamen tijdens het duel geen moment in de problemen. In de eerste set kostte het wat moeite om de set af te maken. Dat lukte op het vierde setpoint. Nova Marring sloeg het beslissende punt tegen de grond.
In de tweede set had Nederland ook het initiatief in handen en dook Marring op het beslissende punt goed weg, waarna de bal uit ging. In de derde set maakte Slowakije het nog even spannend door terug te komen, maar Oranje maakte het toch overtuigend af tegen de nummer 25 van de wereldranglijst. Nederland staat hierop tiende.

'We kunnen beter'

Nika Daalderop was blij met de zege op Slowakije. "Maar we spelen nog steeds niet op ons beste niveau. We kunnen nog wel wat beter. Maar we willen eerste worden in de poule en daarna zien we wel."
De vrouwen spelen zondag tegen het gastland en dinsdag tegen Frankrijk.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.