Meeste Drentse scholen volgen rijksbeleid, maar staan klaar voor opvang [update]

De Drentse scholen blijven wel open voor opvang (Rechten: ANP)
De Drentse scholen blijven wel open voor opvang
De Drentse scholen zullen het kabinetsbesluit over het eventueel sluiten van scholen volgen. Maar dat betekent niet dat de scholen volledig dichtgaan: de instellingen blijven beschikbaar voor opvang van leerlingen. Dat zegt Albert Velthuis van scholenkoepel CKC Drenthe.
"De schoolbesturen van primair en voortgezet onderwijs hebben dit samen besproken en besloten. We zullen in elk geval het rijksbeleid volgen. Dat geldt zowel voor openbaar als christelijk onderwijs", aldus Velthuis.
Toch zijn er scholen die al hun eigen besluit hebben genomen. Op het Carmelcollege in Emmen en het Terra College (met 12 vestigingen) wordt komende week alleen les gegeven aan examenkandidaten. Alle andere lessen vervallen.
Het Carmelcollege biedt wel opvang voor leerlingen van ouders met cruciale beroepen. Denk aan de zorg en bijvoorbeeld de politie. Het Terra College wil zo veel mogelijk online-lessen verzorgen. Dat schrijft de school in een mail aan leerlingen en ouders.
Na afloop van het overleg zijn de GGD en de Veiligheidsregio Drenthe over het besluit ingelicht.

Aandacht voor examens

Ook bij andere scholen voor voortgezet onderwijs zijn zorgen over de eindexamenkandidaten. De scholen willen voor die leerlingen maatwerk organiseren. Hoe dat eruit zal zien is nog niet duidelijk.

Noorderbasisscholen wel dicht

Scholen die vallen over NoorderBasis gaan wel dicht. De organisatie verwacht dat de regering dit besluit ook neemt, maar wil hier niet op wachten.
Een van de scholen is de gereformeerde basisschool De Parel in Assen. Directeur Mirjam Belle-Winters: "Ouders zijn geïnformeerd. We verwachten wel dat het kabinet hetzelfde besluit gaat nemen om de scholen te sluiten." Hiermee wacht de school niet op het besluit van de regering. "Als we goede voorbereidingen willen treffen dan moeten we nu beginnen. Ook kunnen ouders zo nog een oplossing vinden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.