FC Emmen traint morgen niet, vergadert wel

VOETBAL - In navolging van alle reglementen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen heeft FC Emmen besloten morgen niet te te trainen. De Drentse club gaat wel in overleg om te bepalen wat er op de langere termijn moet gebeuren.

Het NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat dicht, net als bijvoorbeeld schaatsstadion Thialf. Ook de KNVB kwam vanavond met het advies aan profclubs om voorlopig niet meer te trainen.

Andere clubs

Feyenoord was van plan om morgen de training weer te hervatten en het vervolgens van dag tot dag aan te kijken. Bij PSV is er, net als bij Emmen dus, morgen overleg over de plannen voor de komende tijd. Datzelfde geldt voor Ajax, waar inmiddels wel alle jeugdtrainingen zijn afgelast.

Dringend advies

Op zich zou het logisch (en eerlijk) zijn dat alle eredivisieclubs gelijke tred houden qua maatregelen, maar een gezamenlijk besluit (of maatregel) om tot 6 april niet in groepsverband te trainen kwam er tot nu toe nog niet. Het bleef tot nu bij een dringend advies.

Inmiddels heeft de KNVB wel besloten om alle wedstrijden tot en met 6 april af te gelasten (in alle competities).

Dagelijks een conferencecall

De clubs in de eredivisie hebben vanaf maandag elke dag een conferencecall over de stand van zaken in de coronacrisis. Alle clubs kunnen telkens van 16 tot 17 uur inbellen met vragen en om onderling informatie uit te wisselen. De KNVB en werkgeversorganisatie FBO haken ook aan bij het initiatief van de koepelorganisatie Eredivisie CV.

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen KNVB
Deel dit artikel: