'Drenthe krijgt speciale huisartsenpost voor coronapatiënten'

Drenthe krijgt een speciale huisartsenpost voor mogelijke coronapatiënten (Rechten: ANP / Bas Czerwinski)
Drenthe krijgt een speciale huisartsenpost voor mogelijke coronapatiënten
Drenthe krijgt een speciale huisartsenpost voor patiënten die mogelijk het coronavirus hebben.
Er is voor een speciale locatie gekozen vanwege de veiligheid van andere patiënten zegt bestuurslid Lamiek Westerhof van de Drentse Huisartsen tegen Dagblad van het Noorden. "De andere huisartsenposten kunnen dan reguliere zorg blijven leveren, zonder dat patiënten risico lopen op besmetting."
Patiënten krijgen via een telefonisch consult te horen of er gedacht wordt aan een besmetting met het coronavirus. Als dit het geval is, wordt de patiënt gevraagd naar de speciale huisartsenpost te gaan.
Waar de nieuwe huisartsenpost moet komen, wordt waarschijnlijk woensdag bekend.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.