Zaak rond dode peuter in Ubbena gaat door

De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld
De zaak tegen een 39-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn zoontje gaat gewoon door.
Het 3-jarige jongetje werd op 18 december in het Noord-Willemskanaal bij Ubbena gevonden. Hij overleed twee weken later. De zitting is een voorbereiding op de inhoudelijke behandeling van de zaak. Die kan nog maanden op zich laten wachten.
In februari liet justitie een reconstructie maken om erachter te komen hoe de peuter in het water was beland. Naar aanleiding van de reconstructie kunnen nog onderzoekswensen worden ingediend.

Fatale overval

Eerder werd bekend dat de zaak tegen twee mannen die worden verdacht van de fatale overval op een 45-jarige Chinese restauranthouder in Hoogeveen wordt uitgesteld. Volgens de planning zou de officier van justitie 17 maart met een strafeis komen, maar dat gaat niet door vanwege de situatie rond het coronavirus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.